Van de Voorzitter

En voor je er erg in hebt, zit de najaarscompetitie er op. Alleen Dubbel Zes 1 en 2 hebben komend weekend nog een wedstrijd te gaan. Het eerste speelde afgelopen zaterdag op ons eigen Stokroosveld de kraker tegen directe concurrent Sperwers.

Ondanks alle support wilde het niet lukken. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg zal Dubbel Zes 1 waarschijnlijk als de nummer 2 in de poule de zaal in gaan en zal het na het zaalseizoen naar herstel streven. Dubbel Zes 2 speelde afgelopen zondag haar tweede kans om het kampioenschap binnen de slepen. Ook hier geen succes; ondanks een goede wedstrijd bleef Dubbel Zes 2 op een gelijkspel (14-14) steken en moet het komend weekend bij Deetos tenminste 1 punt ophalen.

Deze najaarscompetitie grossierden we in titels. De C1, D1, E1, E2 én Dubbel Zes 3 zijn kampioen geworden. Sommige teams bereikten dit op hun sloffen, andere teams maakten het ronduit spannend. Kortweg, een knap puike prestatie van alle teams. Maar ook van de veelal kersverse en jonge trainers. Fantastisch dat zoveel teams vaak veel support hebben van ouders, opa’s en oma’s en andere fans en dat er veel ouders zijn die af en toe een verslag schrijven.

Afgelopen weken waren er de Week van de Scheidsrechter en de All Together Challenge (bekend onder de hashtag #AllTogetherChallenge). De All Together Challenge is een initiatief voor de inclusiviteit en acceptatie van LHBT’ers in de sport. In dat kader wapperde afgelopen weekenden de regenboogvlag in één van de masten op ons terras en droegen de aanvoerders van de B1, A1 en de seniorenteams de regenboogband als aanvoerdersband. Op Facebook is een mooie foto van ons eerste team gepubliceerd. Voor de scheidsrechters van onze thuiswedstrijden lag er in de Week van de Scheidsrechter een presentje klaar die de aanvoerders van de diverse teams overhandigden. Daarnaast hebben alle teams mee gedaan met ‘shake hands’ en zijn de meeste teams met de scheidsrechter op de foto gegaan. Deze leuke foto’s zijn op Facebook geplaatst onder de hashtag #scheidsbedankt. Goede acties die ergens voor staan en onderwerpen die vanuit de vereniging van harte worden ondersteund.

Er is de afgelopen twee maanden veel meer georganiseerd. Denk aan het Oktoberfest, de Sponsorloop, Spelregelavond, ouderbijeenkomst en het kampeerweekend voor de A- en B-teams. Ook De Vrijbuiters waren weer enkele vrijdagavonden bij ons te gast voor korfbaltrainingen. Onder leiding van Thijs zullen zij bij de Haagse Korfbaldagen namens Dubbel Zes aan het G-toernooi deelnemen. Ga op zaterdag 3 november even een kijkje nemen bij ons G-team in de sportcampus Zuiderpark. En daar zijn we erg trots op! Verder zijn de trainingen van KombiFit eind augustus weer gestart en kan er iedere donderdagavond een uurtje worden hardgelopen (voor licht gevorderden) en gefitnest (voor beginners).

Daarnaast is er iedere vrijdagavond heerlijk gekookt. Gevarieerd, smakelijk en gezond. Afgelopen weekend sloten we de vrijdagavondmaaltijden in het najaar traditioneel af met een Indisch buffet. En het was weer geweldig georganiseerd en wat was het allemaal ongelooflijk lekker. Met meer dan 100 mensen hebben we genoten van allerlei verschillende gerechten die voortdurend werden aangevuld. Bovendien was de kantine sfeervol aangekleed. Hartelijk dank aan alle koks en afwassers die de afgelopen weken een heerlijke maaltijd mogelijk hebben gemaakt. En uiteraard weer veel dank aan Barbara die afgelopen twee weken alles heeft georganiseerd en gecoördineerd.

Er staat nog meer op de agenda. Vrijdag 16 november organiseert de VCP (Vertrouwenscontactpersoon) een leuke bijeenkomst waarbij de F-, E- en D-teams op een speelse manier met elkaar zelf hun omgangsregels bespreken. Verder staat er voor de kinderen staan Sint Maarten, Sinterklaas en de kerstviering op de planning. En voor de ouderen is de Pubquiz gepland! Zet alvast in de agenda: vrijdagavond 30 november.

Bestuurlijk blijven we ook in beweging. Met de buurverenigingen Futura en WHC en gemeente zijn we in gesprek over de opfrisbeurt van het binnenterrein tussen de kantines en hoe ons mooie sportpark nog meer in de wijk zichtbaar wordt en welke leuke verenigingen daar actief zijn. Verder hebben we in onze laatste bestuursvergadering de werkgroep uitgenodigd, die op verzoek van de leden in de laatste JALV is gevormd. Zij zullen onderzoeken en adviezen aandragen welke koers de vereniging moet varen op enkele (strategische) knelpunten. De werkgroep bestaat uit Paul Verduyn Lunel, Ly Le en Bart Klijn. In de laatste bestuursvergadering hebben wij met elkaar over de opdracht voor de werkgroep gesproken.  Indien u vragen heeft over de opdracht van de werkgroep, stelt u ze gerust aan de leden van de werkgroep en/of de bestuursleden.

In de afgelopen twee maanden hebben veel ouders de helpende hand geboden bij de bardiensten en schoonmaakdiensten. Op een enkele hick-up na is alle hulp geboden. En dat is niet alleen noodzakelijk, maar ook erg fijn. Veel handen maken immers licht werk en hoeven ouders slechts een enkele keer per seizoen aan de bak voor een bar- of schoonmaakdienst. Het is niet de bedoeling dat teamouders zelf de diensten draaien; zij coördineren alleen. Laat hen en andere vrijwilligers niet in de steek en reageer als ouder als er een verzoek komt en pak af en toe een dienst op.

De zaalperiode start zoals gebruikelijk met de Haagse Korfbaldagen. Het eerste team neemt daaraan deel en gaat de strijd aan met sterke teams als ODO, Refleks en DES. Alle support is uiteraard welkom! Maar het is ook erg  leuk om in de sportzalen in onze omgeving bij de topwedstrijden van de ploegen die op overgangs- en hoofdklasseniveau spelen, te gaan kijken. Houd onze site in de gaten voor de wedstrijden van ons eerste team. Maar check ook www.haagsekorfbaldagen.nl.

Met ingang van dit seizoen start het zaalseizoen later dan we gewend zijn. Het eerste speelweekend is pas op zaterdag 24 en zondag 25 november. Uiteraard wordt er al eerder getraind. In de week van dinsdag 13 november beginnen de zaaltrainingen (met uitzondering van vrijdag 16 november vanwege de VCP-bijeenkomst). Dit seizoen spelen wij weer onze thuiswedstrijden op de zaterdag in de sporthal aan de Gaslaan. Dubbel Zes 2 en 3 spelen op zondag hun thuiswedstrijden in Houtrust.

Namens het bestuur wens ik een ieder een mooie, sportieve en succesvolle zaalcompetitie.

Robert Lintjes
Voorzitter