Wedstrijdverslag VEO E2 - Dubbel Zes E1

Ruben is vandaag helaas ziek en zo spelen Aidan, Anouk, Linde en Robynn de wedstrijd van vandaag, de eerste van het seizoen, zonder wissel.

VEO begint en heeft direct moeite met de verdediging van DZ. Na een onderschepping van DZ volgen een aantal mooie kansen gevolgd door de openings treffer! VEO komt echter goed terug en wordt erg gevaarlijk onder de korf van DZ. Na een aantal grote kansen scoren ook zij hun eerste treffer. DZ blijft aanvallen en ook hieruit wordt gescoord. De volgende aanval van VEO wordt snel onderschept en na een snel treintje volgt een mooie kans die helaas wordt gemist. VEO rukt langzaam maar zeker op naar de korf en vlak voor het einde van de kwart volgt ook voor hun een onbenutte kans. De stand na de eerste kwart is 1-2.

VEO kan na de eerste kwart 2 spelers wisselen en deze 2 nieuwe spelers blijken heel goed op elkaar ingespeeld. Het tempo verhoogt en over en weer worden aanvallen opgezet, goed verdedigd en onderschept. Uiteindelijk is het VEO die uit een van deze aanvallen scoort. En direct daarna nog een keer! Plotseling staat DZ dus achter. VEO blijft gevaarlijk en het frisse duo creert nog een aantal kansen zonder treffer. DZ laat het er echter niet bij zitten en zet ook een aantal aanvallen in op de korf van VEO. Over en weer zien we weer veel mooie acties en kansen. Kenmerkend zijn de lange afstand schoten van zowel VEO en DZ die er allemaal net niet ingaan. Totdat VEO uiteindelijk toch weer scoort. De stand voor rust is 4-2. Een superspannende kwart met veel mooie kansen voor DZ maar helaas geen treffers.

Na de rust wisselt VEO weer 2 spelers en het DZ-viertal begint. Na een gemiste kans van DZ maakt VEO bijna een eigen goal. Veldwissel blijft toch altijd lastig zoals we zelf ook wel eens hebben meegemaakt. Na deze vergissing komt de aanval van VEO weer goed op gang en blijft het enige tijd gevaarlijk onder de korf van DZ. Het blijkt lastig de bal van VEO te onderscheppen maar door de goede verdediging kunnen ze ook niet scoren. Uiteindelijk kan DZ een aanval opbouwen waaruit weer eens wordt gescoord! Op de volgende aanval van VEO is er een mooie onderschepping maar in de tegenaanval stuitert de bal zomaar naar de verdediger van VEO. Gek genoeg herhaalt dit zich weer; na een mooie onderschepping eindigt de bal weer per ongeluk bij VEO, en dit keert kunnen ze daaruit scoren! De rest van de kwart kenmerkt zich door snelle aanvallen over en weer waarbij de verdediging van DZ erg goed is. Uit de tegenaanvallen van DZ komen heel vaak kansen die er dan net niet ingaan. Superjammer! De kwart eindigt op 5-3.

Na een minuutje rust begint de laatste kwart. VEO kan weer 2 spelers wisselen, het viertal van DZ begint wat moe te ogen. DZ mag beginnen maar VEO kan onderscheppen en scoort direct. De volgende aanval van DZ loopt zich vast in de verdediging van VEO. Ook in deze kwart volgen de onderscheppingen, aanvallen en kansen elkaar over en weer snel op. DZ creëert een aantal prachtige kansen, maar helaas willen ze er net niet in. Totdat er uiteindelijk een uit een prachtig afstandsschot een treffer volgt voor DZ. Het snelle spel en de aanvallen over en weer kenmerken het verdere verloop van de wedstrijd. De vermoeidheid lijkt DZ echter parten te gaan spelen en uit de ruimte die gelaten wordt kan VEO nog tweemaal scoren. De eindstand is uiteindelijk 8-4 geworden.

De strafworpen komen op 4-3. Alle vier de kanjers hebben uiterst goed hun best gedaan. Het was een mooie en spannende wedstrijd waarbij de tegenstander net wat beter was en de doelpunten van DZ maar niet wilden vallen.