Maarten opgenomen in talentengroep scheidsrechters

Eind vorig seizoen meldden we dat Maarten besloten had om te stoppen met vlaggen en zich volledig op zijn scheidsrechterscarrière te richten. Deze keuze is ook bij de korfbalbond niet onopgemerkt gebleven. De afgelopen weken is Maarten intensief gevolgd, waarna is besloten om hem op te nemen in de DMC.

De DMC, de District Master Class, is een programma voor talentvolle scheidsrechters. Door deze scheidsrechters intensief te begeleiden (Er gaat vrijwel iedere wedstrijd een begeleider mee), worden zij versneld klaargestoomd voor 'het grote werk' in de Hoofdklasse en de Korfbal League. Enkele mooie voorbeelden van DMC'ers die de top gehaald hebben zijn Rick Voskamp en Stan de Groot die dit seizoen regelmatig in de League fluiten. Ook Arthur den Ouden van Futura heeft de DMC doorlopen en is momenteel actief in de Hoofdklasse.

Maarten is met ingang van dit seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse, reserve overgangsklasse en B-hoofdklasse en heeft zich probleemloos opgetrokken aan het hogere niveau. De afgelopen drie weken is Maarten tweemaal beoordeeld door een begeleider van de DMC, waarna is besloten om hem in het programma op te nemen. 

Wij wensen Maarten heel veel succes bij deze mooie nieuwe uitdaging in zijn scheidsrechterscarrière.

Het bestuur