Vriendjes en Vriendinnetjes training én clinic voor selectie bij Dubbel Zes

Op woensdag 19 februari 2019 organiseerde korfbalvereniging Dubbel Zes een superleuke Vriendjes en Vriendinnetjes training, gevolgd door een clinic voor de selectie. Inmiddels een goede gewoonte bij Dubbel Zes: de jeugd wordt uitgenodigd om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar een speciale training.

Op woensdag 19 februari was het weer zo ver. En Dubbel Zes had niemand minder dan oud korfbal-international Andre Kuipers weten te strikken om  deze training te verzorgen. het gevolg: vriendjes en vriendinnetjes waren er, in groten getale! In de sporthal Houtrust krioelde het overal van de kinderen. Maar de  ervaren Andre slaagde er al snel in om hen te verdelen over de opgestelde korfbalpalen waar de diverse coaches de kinderen verder begeleidden. Zo kregen de jeugdleden van Dubbel Zes een prima training en maakten alle vriendjes en vriendinnetjes kennis met de korfbalsport. Na afloop alleen maar blije gezichten, zeker nadat de onvervalste Dubbel Zes tasjes met inhoud waren uitgedeeld. Voor veel vriendjes en vriendinnetjes smaakte de kennismaking naar meer. Zij kondigden aan vaker een training te komen volgen.

Voor Andre Kuipers zat de avond er nog niet op. Na de vriendjestraining volgde eerst een rebound-training voor de oudere jeugd. Je hoort van een ervaren oud korfbal-international toch net even andere dingen dan van je eigen trainer. Dat gold daarna ook voor de selectiespelers. Ook zij werden door Andre Kuipers onder handen genomen en kregen een zeer leerzame training.

Dubbel Zes kijkt weer terug op een zeer geslaagde trainingsavond. Het was zeker niet de laatste vriendjestraining. Op het veld aan de Zonnebloemstraat zal dit worden herhaald. Dan wordt het, ook voor de ouders, genieten op het mooie complex en de geheel opnieuw ingerichte kantine van Dubbel Zes. Wil je ook een keer komen meetrainen bij Dubbel Zes? Dat kan, meer informatie vind je HIER.

Rob de Vries, de vader van Julia heeft een heel aantal foto's gemaakt. Deze kan je bekijken door op deze foto te klikken.