Dyon geslaagd voor zijn examen bondsscheidsrechter

Dit zaalseizoen is Dyon bezig geweest met zijn opleiding tot bondsscheidsrechter. Tijdens deze opleiding heeft hij een aantal wedstrijden onder begeleiding van Maarten gefloten. Afgelopen zaterdag was zijn examen en hiervoor is hij met vlag en wimpel geslaagd. Dyon, Gefeliciteerd!

Binnen Dubbel Zes wisten we eigenlijk al dat Dyon een prima scheidsrechter is, en dit bleek ook tijdens de opleiding. Begeleider Maarten hoefde niet veel bij te sturen, waardoor Dyon na drie wedstrijden al klaar was voor zijn examen. Als examenwedstrijd koos hij de wedstrijd tussen VEO A1 en VZOD A1. 

De wedstrijd zelf was niet spannend, VEO won met 29-4, maar Dyon is goed bij de les gebleven en heeft een hele goede pot gefloten. Meepraten in de paalzone om daar overtredingen te voorkomen, uitleg geven waar dit nodig was, prima looplijnen/positiekeuze en goed de voordeelregel toegepast. In het rapport van examinator Michel van Roon stonden meer complimenten dan aandachtspunten.

Ook na afloop was Van Roon lovend over onze nieuwe bondsscheidsrechter: "Dyon is met vlag en wimpel geslaagd. Ik zie dat de potentie bij deze scheidsrechter aanwezig is en dat hij snel zou kunnen groeien".

Dubbel Zes is er erg blij mee dat Dyon nu ook 'buiten de deur' mag fluiten. Als vereniging ben je verplicht om scheidsrechters te leveren. Doe je dat niet, of niet genoeg, dan volgt een boete voor de vereniging en mogelijk punten in mindering voor de seniorenploegen. Fluit je als vereniging echter meer wedstrijden dan verplicht, dan kan je een mooie financiële bonus opstrijken. Naast Maarten hebben we in Dyon nu dus een tweede scheidsrechter die een bijdrage kan gaan leveren aan het voorkomen van de boete en/of het verdienen van deze bonus.

Dyon van harte gefeliciteerd met het behalen van je bondsscheidsrechtersdiploma en heel veel succes toegewenst bij de wedstrijden die je voor Dubbel Zes gaat fluiten.

De Scheidsrechterscommissie