Informatiebijeenkomst woensdagavond gaat niet door

De bijeenkomst 'Korfbal is voor iedereen' gaat woensdag niet door vanwege te weinig aanmeldingen. 

Iedereen moet met plezier kunnen korfballen, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. 

Het is belangrijk voor een ieder open te staan en dat een ieder zich binnen een sportvereniging welkom voelt, ook binnen de korfbalsport.

Een veilig sportklimaat waarin de leden met respect met verschillen omgaan. Een omgeving waarin begrip in elkaars waarden en standpunten wordt gecreëerd, zodat een ieder altijd met plezier op de club komt en blijft komen.

Dubbel Zes heeft actief deel genomen aan de #alltogetherchallenge en de aftrap van de gemeentelijke campagne ‘Jezelf zijn, wie wil dat nou niet?’ waar de nadruk ligt op de acceptatie LHBTI’ers in de sport. Nu organiseren we op woensdag 15 mei a.s. in samenwerking met de John Blankenstein Foundation een informatiebijeenkomst met betrekking tot gelijkwaardigheid en inclusiviteit in de sport. Voormalig topkorfballer en oud-international Casper Boom zal hierbij als special guest aanwezig zijn.

De John Blankenstein Foundation zet zich in om zaken bespreekbaar te maken, die vaak onbesproken blijven. Dit kan zijn: racisme, (huiselijk) geweld, scheiding van ouders en homoacceptatie. Op een sportclub gaat het om winnen, gelijkwaardigheid, plezier en respect. Hoe zorg je daarvoor? Hoe praten we daarover met elkaar? Welk gedrag spreken we met elkaar af?

Een ieder die voor dit onderwerp belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Dat geldt voor (jeugd-)trainers en coaches, bestuursleden, andere kaderleden, vertrouwenspersonen, maar ook iedere andere belangstellende.

 

Helaas gaat deze bijeenkomst niet door vanwege te weinig aanmeldingen.