Wat een top jaar met Dubbel Zes E1

Na veel leuke wedstrijden gespeeld te hebben was het afgelopen zaterdag tijd voor de laatste wedstrijd van de E1. Linde kon er helaas niet bij zijn, omdat ze ziek was (al was ze er later via FaceTime nog wel bij :-)).

Eerst nog even een korte terugblik. De najaarsveldcompetitie verliep voor de E1 erg goed, want door alle wedstrijden te winnen (met in totaal 52 doelpunten voor en maar 8 doelpunten tegen) werd het kampioenschap binnengehaald! In de zaalcompetitie kwamen we wat betere tegenstanders tegen, maar werden er zeker ook wedstrijden gewonnen. Een mooie vierde plek werd behaald. De voorjaarsveldcompetitie verliep in het begin wat moeizaam, maar de E1 heeft zich goed herpakt en zo werden er toch 5 punten gepakt. Het belangrijkste is dat de E1 alle competities veel plezier met elkaar heeft gehad!

De laatste wedstrijd was afgelopen zaterdag tegen Sporting Trigon. In de uitwedstrijd hadden we het moeilijk en werd er met 11-5 verloren. Sporting Trigon kon vaak een goede aangeef neerzetten, waardoor zij gemakkelijk konden aanvallen en snel kansen konden creëren. Daarom hebben we de afgelopen weken getraind op het voorverdedigen. Dit hield in dat we ook rond de paal voor onze tegenstanders bleven staan, zodat de aangeef niet gemakkelijk gepakt kon worden. Als trainers waren wij erg benieuwd hoe de E1 dit zou doen in de wedstrijd, want dit was toch iets ingewikkelds. Tijdens de wedstrijd bleek dat de E1 het onwijs goed kon. Sporting Trigon had veel moeite met aanvallen en de verdediging van de E1 stond als een huis. Daarbij liet de E1 in deze wedstrijd super goed zien wat zij allemaal hebben geleerd dit jaar. Diepe ballen (oftewel "de db"), van afstand schieten, ballen onderscheppen, kijken naar wat je tegenstander doet: de E1 deed het allemaal. Wij kunnen je vertellen dat wij als trainers echt aan het genieten waren langs de zijlijn. Een mooi gelijkspel (5-5) was de uitslag.

Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor een afsluiting, met een persoonlijk kaartje en mini cadeautje voor de kids namens ons, maar ook wij kregen een heel mooi cadeautje (waarvoor nogmaals dank!).

Lieve Ruben, Aidan, Linde, Robynn en Anouk: wij zijn onwijs trots op jullie. Het was een feestje om jullie dit jaar training te geven en te coachen. Jullie hebben onwijs veel geleerd en wij hebben het heel gezellig met jullie gehad. Heel erg veel plezier in de D2 en wij komen zeker bij jullie kijken!

 

Groetjes Romy en Jamey