Wedstrijdverslag Movado 5 - Dubbel Zes 3

Vandaag stond voor ons de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, om 10u verzamelen in Dordrecht. Gelukkig was het ideaal korfbalweer, zacht zonnetje, weinig wind en een groot veld dat ze met wat ouderwetse lijnen verkleind hadden. 

Hierdoor lagen de cirkels die normaal de paalzone markeren ergens tegen de achterlijn en stonden de palen op losse platen op het veld, hier en daar een naadje en een ijzeren deksel van een putje mochten de pret niet drukken. Van Movado hadden we thuis met 14-9 verloren en ze begonnen vandaag dan ook als koploper, sterker nog de bloemen voor het aanstaande kampioenschap stonden al in emmers klaar.

De druk lag dus blijkbaar bij hun en dat wij vrij snel 1-3 scoorden was voor hen dan ook onverwachts. Wij hadden vandaag de luxe van 5 heren dus om de 12 minuten kon er weer een verse kracht in. Het ging lekker gelijk op en Jamey wist er de eerste helft zelfs drie in te gooien! Dat resulteerde in een kleine achterstand bij rust 6-5. Nothing on the hand. Enige minpuntje, vlak voor rust kreeg Quentin een na een duel een beuk op zijn ribben en moest daardoor langs de kant even op adem komen. Het zou toch niet dat hij in zijn allerlaatste wedstrijd (hij zwaait af) geblesseerd af moet haken...?

Na een klein kwartiertje wilde hij, nog meer gedreven dan anders, toch aan de tweede helft beginnen. Movado wist uit te lopen naar 8-6, balen maar kop op en door blijven knokken. Zo kwamen we via 8-8 naar 9-8 en stroomde er meer en meer publiek toe en werd de sfeer wat grimmig in 1 vak. Helemaal toen wij naar 9-10 doorstoomden, helaas volgde daarna de 10-10 en kwamen zij dicht bij de titel. Maar daar stond hij dan, onze eigen Dirk Kuyt... nadat het de hele wedstrijd niet gelukt was wist Quentin de 10-11 te scoren en 2 minuten voor tijd zelfs ook nog de 10-12! 

Ik zeg stoppen op je hoogtepunt net als Dirkje!! #manofthematch
Kortom een heerlijke zege van de nummer laatst op de koploper in het hol van de leeuw. 12 goals door 7 verschillende spelers (4 dames, 3 heren) is ook wel iets waar we tevreden over mogen zijn. Met een taartje, een drankje, een euforische foto en een gedesillusioneerde tegenstander hebben we het seizoen mooi afgesloten.

Helaas hadden ook wij dit seizoen met een aantal lang geblesseerden te maken. Beide Marcels, Eric, Deborah, hierdoor hebben we vaak een beroep moeten doen op invallers. Zo was Joshi bijna wekelijks van de partij maar ook Sandra, Jamey Robin, Romey, Elena, Pascal, Tijmen, Mart, Robert, Vincent, Maarten en Willem hebben regelmatig met ons meegedaan (excuses als ik nog iemand vergeten ben). Ontzettend veel dank daarvoor!!! Gelukkig hadden we ook 2 nieuwe aanwinsten, te weten Chantal en André, zij hebben zich zonder problemen aan weten te passen (aan al onze tactische systemen) en zijn een fijne aanvulling voor ons team gebleken!

Dank ook wederom aan captain Kyra voor al het geregel, het was weer niet makkelijk dit jaar daar het tweede ook erg vaak op het laatste moment te kort kwam en we, als ‘team op leeftijd’ regelmatig (deels) 2 wedstrijden achter elkaar moesten spelen. Maar goed het is zoals het is en hopelijk zijn de geblesseerden na de zomer weer inzetbaar. Willem is inmiddels zelfs genoteerd als nieuw teamlid (welkom) en we hebben de hoop dat vaste supporter/trainer/coach Robert volgend seizoen ook binnen de lijnen te bewonderen is.

Namens de bende van Dubbel Zes drie wensen we iedereen een gezellige en relaxte zomer en gaan we in september weer vol nieuwe energie het veld in.

Groetjes Ilonka