Wie is die man?

Ja, wie is die man? Dat weet ik dan wel. Maar wat doet hij allemaal? Dat realiseerde ik me toen ik een bedankje, in de vorm van een leuke attentie, kreeg voor de vrijwilligerstaken die ik het afgelopen jaar heb gedaan. Was dat nu echt nodig om mij te bedanken? Ik vind het een vanzelfsprekendheid.

Maar terug naar die man: Trainer, afwasser, coach, bestuurslid, lid kantine commissie, lid werkgroep samenwerking Futura en Dubbel Zes, schoonmaker, coördinator KombiFit en ongetwijfeld nog vele andere taken. Nagenoeg altijd aanwezig op de club met een luisterend oor.  Een praatje bij het Indisch buffet, de BBQ, bij terugkomst van de kampgangers, het huldigen van de kampioenen. Vele artikelen geschreven voor de nieuwsbrief om ons leden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen met betrekking tot Dubbel Zes.

Kortom een Allround verenigingsman. Heeft die man dan geen baan? Ja, ook dat nog. En wat ik begrijp is dat ook een hoop werk. We hebben het allemaal erg druk. Maar hij krijgt het toch voor elkaar. Doet hij alles goed en zijn we het altijd met zijn beslissingen eens? Misschien niet! Maar als je niets doet, kan je ook niets verkeerd doen. Mensen zoals hij heeft de vereniging heel hard nodig.

Dit geldt eigenlijk voor alle hulp. Er wordt gezocht naar trainers, coaches, koks voor de vrijdag, schoonmakers, leden voor bijna alle commissies, barhulp, teamouders, sponsoren, hulp bij activiteiten, hulp bij samenwerking Futura en Dubbel Zes, hulp bij KombiFit en ga zo maar door. Voor al deze taken komt de vereniging structureel mensen tekort. Ik merk dat, zelfs ik, soms geen idee heb van wat er allemaal moet gebeuren om de vereniging draaiende te houden. Een kampweek  organiseren bijvoorbeeld. Daar zijn heel wat mensen maanden bezig in de voorbereiding om alles vlekkeloos te laten verlopen. Een palen toernooi, dat gaat ook niet vanzelf. De familiedag, een drankje aan de bar. Daar gaat ook heel wat aan vooraf. Moet besteld worden, aangevuld, maar ook administratief worden verwerkt en ga zo maar verder.

Kortom, het laten draaien van een vereniging vergt heel wat inzet.
Vrijwilligers zijn hierbij dus van grote waarde voor de vereniging. Zonder hen kan de vereniging niet voortbestaan.

Via deze weg wil ik hem in ieder geval heel erg bedanken voor al het werk wat hij doet voor de vereniging. Ook om het voor mijn kind een gezellige en sportieve thuishaven te maken.

Wie is die man? Welnu, dat is onze voorzitter.

Robert bedankt! 

Geniet van de vakantie en tot 31 augustus voor de 1e trainingen van het nieuwe seizoen.

Een anonieme ouder en vrijwilliger