Wedstrijdverslag HKV/Ons Eibernest D2 – Dubbelzes D2

Vandaag begon het nieuwe veldseizoen met een uitwedstrijd bij het altijd gezellige HKV Ons Eibernest. Een natte wedstrijd, dat wel, maar dicht tegen elkaar onder de paraplu’s was het voor de ouders best uit te houden langs de lijn.

Dit seizoen spelen de meeste spelers uit de D2 voor het eerst op een groot veld met 2 vakken. Ons nieuwste teammaatje, Teije, speelde zelfs zijn allereerste korfbalwedstrijd. Maar daar was eigenlijk niet veel van te merken en dat beloofd veel goeds voor het komende jaar! Er werd goed rondgespeeld met weinig balverlies, er werd goed verdedigd en ook heel goed de verdediging van elkaar overgenomen.  Dubbelzes had in de eerste helft het betere spel en daar kwamen ook mooie kansen uit, die Eibernest eigenlijk alleen kon stoppen met overtredingen. Helaas konden de strafworpen niet worden verzilverd en dan zul je altijd zien dat hij er aan de andere kant net wél in valt; 1-0. Vervolgens was het Linde die ons liet juichen en er de ruststand 1-1 van maakte. De tweede helft was goed op gang toen Robynn de 1-2 liet aantekenen. Ons Eibernest kon dit niet over haar kant laten gaan en kwam met een paar nieuwe regels om de hoek. Zo werd er een time-out aangevraagd  én toegekend (uniek in onze klasse) en werd er een topspeelster uit een ander team ingezet om de achterstand om te buigen in een niet in te halen voorsprong. Zij scoorde binnen 10 minuten maar liefst 3x en dan staat het binnen de kortste keren 4-2. Dat zelfs deze mate van onsportief gedrag iets teveel was bleek wel uit het seintje van de (verder prima leidende) scheidsrechter richting de coach, waarna het meisje eruit werd gehaald. De schade was helaas al gedaan, maar Dubbelzes bleef gewoon goed doorspelen en kreeg ook goede kansen die er dan helaas nét niet in vielen. Ook was er nog een schitterende doorloop van Binck die terecht werd afgekeurd omdat deze direct uit een vrije bal werd genomen en niet de voorgeschreven 2,5 meter had overbrugt. Met een beetje mazzel gooide de tegenstander nog de 5-2 in de korf wat de einduitslag op het scorebord bracht. Ouders en coaches hebben genoten van het spel wat de D2 heeft laten zien en voor ons is de uitslag gewoon 2-2, ook al staat dit niet op het wedstrijdformulier. Nog een speciaal bedankje aan onze invaller Xavier uit de E1 die met vuur en passie meespeelde alsof hij al tijden in de D meespeelt. We hopen dat je nog wel een keertje wilt invallen als dat nodig is.

Dan mag ook onze trotse sponsor Koenders Makelaardij nog even in de spotlights. Dankzij hen verschijnt de D2 weer keurig op het veld en dit jaar hebben we zelfs mooie zwarte inspeelshirtjes gekregen! Dus zoek je een ander huis of wil je die van jou verkopen? Kijk dan even op www.koenders.nu.

Als afsluiter nog een laatste nieuwe regel welke is ingevoerd m.i.v. dit seizoen; het schrijven van het wedstrijdverslag wordt steeds doorgegeven aan een volgende ouder. Wij geven het stokje nu door aan David, de vader van Killian. Heel veel succes David!

Groetjes Mieke & Alex (ouders van Binck)