Dubbel Zes/Futura 1 op de Haagse Korfbaldagen

Over enkele weken is het weer tijd voor de Haagse Korfbaldagen. Het grote jaarlijkse korfbalevenement in de diverse Haagse sporthallen ter voorbereiding op het zaalseizoen. Dit jaar begint de HKD op donderdag 31 oktober. De finaledag is op zaterdag 9 november.

Tijdens de Haagse Korfbaldagen strijden zowel de senioren als de junioren van de vele verenigingen uit Den Haag en omstreken in diverse poules om te mogen spelen op de finaledag in de HKV/Ons Eibernesthal. Dubbel Zes heeft dit seizoen geen A1, maar Dubbel Zes/Futura 1 komt natuurlijk wel in actie. Het eerste is ingedeeld in de poule Senioren 1-2-3 A

De tegenstanders in deze poule zijn tweede klassers ALO en Maassluis en de poule van vier wordt compleet gemaakt door KVS 2, dat dit zaalseizoen uitkomt in de reserve hoofdklasse. Dubbel Zes/Futura 1 speelt de volgende wedstrijden:

 

Dag Tijd Wedstrijd Sporthal Scheidsrechter
Donderdag 31 oktober 20.45  KVS 2 - Dubbel Zes/Futura 1  Houtrusthal n.n.b.
Zaterdag 2 november 15.00  Maassluis 1 - Dubbel Zes/Futura 1 Zuiderpark, topsporthal n.n.b.
Dinsdag 5 november 19.15 Dubbel Zes/Futura 1 - ALO 1 Zuidhaghe n.n.b.

 

Alle wedstrijden van Dubbel Zes/Futura 1 worden gespeeld met de schotklok en jurytafel. Dit betekent dus ook dat de jurytafel (voorzitter, tijdwaarnemer, schotklokbedienaar) door de verenigingen bemand dient te worden. De speeltijd bedraagt 2×25 minuten zuivere speeltijd met 10 minuten rust.

De winnaar van de poule speelt vervolgens een halve finale tegen de winnaar uit poule B (Achilles, Ondo, Dijkvogels, ODO). De winnaar van deze halve finale speelt op zaterdag 9 november op de finaledag in de HKV/Ons Eibernesthal.

 

Halve finale: Tijd Wedstrijd Sporthal Scheidsrechter
Donderdag 7 november 20.00  Winnaar Poule A - Winnaar Poule B Zuiderpark breedtehal B Patrick de Haan
Finale:
Zaterdag 9 november 17.50 Finale Senioren 1-2-3 HKV/Ons Eibernesthal Maarten Kuif

 

Ook onze scheidsrechter Maarten Kuif komt weer in actie tijdens de Haagse Korfbaldagen. Zoals hierboven al te zien is, heeft hij de leiding over de finale in de 1-2-3 klasse, maar daarvoor fluit hij ook twee poule-wedstrijden en een halve finale.

 

Dag Tijd Wedstrijd Sporthal Scheidsrechter
Donderdag 31 oktober 20.45  DES 1 - Excelsior 1 Zuidhaghe Maarten Kuif
Zaterdag 2 november 18.00 Die Haghe 1 - Phoenix 1 Zuiderpark, topsporthal Maarten Kuif
Donderdag 7 november 20.00  Winnaar Poule C - Winnaar Poule D Zuiderpark, Breedtehal A Maarten Kuif
Zaterdag 9 november 17.50 Finale Senioren 1-2-3 HKV/Ons Eibernesthal Maarten Kuif

 

Tenslotte zullen ook de Vrijbuiters als Dubbel Zes G1 deelnemen aan de Haagse Korfbaldagen. Helaas zijn de wedstrijden van het G-korfbaltoernooi op dit moment nog niet bekend.