Week van de Scheidsrechter

Op zaterdag 5 oktober 2019 gaat de landelijke Week van de Scheidsrechter van start. Ook bij Dubbel Zes besteden we hier aandacht aan. Tijdens twee weekenden en de week die daar tussen ligt schenken we extra aandacht aan onze scheidsrechters.

Scheidsrechters. Vaak zijn ze vriendelijk, soms ook wel wat vervelend. Meestal fluiten ze goed, en soms ook niet. Wat in ieder geval vast staat, we kunnen niet zonder ze. Want zonder de man of vrouw met de fluit kan er geen wedstrijd gespeeld worden. En om die reden zetten we onze scheidsrechters tijdens deze week nog eens extra in het zonnetje. Dat doen we bij Dubbel Zes dit jaar op de volgende wijzen:

Bedankje
Voor alle verenigings- en bondsscheidsrechters die tijdens de weekenden van 5/6 en 12/13 oktober bij Dubbel Zes een wedstrijd fluiten ligt er een presentje klaar in de kantine om hem of haar te bedanken voor zijn of haar inzet. We verzoeken de aanvoerders en/of trainers van alle ploegen die thuis spelen om dit presentje na het influiten voorafgaand aan de wedstrijd aan de scheidsrechter te overhandigen.

Shake Hands 
Maar er is niet alleen een taak voor de aanvoerder weggelegd. Om ervoor te zorgen dat al onze scheidsrechters zich extra gewaardeerd voelen vragen we alle spelers om de scheidsrechter voorafgaand aan en na de wedstrijd een hand te geven om hem of haar succes te wensen en om hem of haar te bedanken voor zijn/haar inzet. We vragen daarom aan de jeugdcoaches om hier even kort aandacht aan te schenken bij het praatje voorafgaand aan de wedstrijd.

#scheidsbedankt
Tenslotte willen we onze scheidsrechters ook graag op social media in het zonnetje zetten. Het is daarom leuk leuk als de ploeg na afloop met de scheids op de foto gaat. Je kan deze foto vervolgens doorsturen naar Jamey of Maarten, zodat de foto via onze social media met de hashtag #scheidsbedankt gedeeld kan worden. Dit kan natuurlijk ook als je uit speelt.