Afterkamp en sponsorloop: wat een top weekend!

Afgelopen weekend vonden het afterkamp en de sponsorloop plaats. Met wel 45 aanmeldingen beloofde het een gezellig weekend te worden en dat werd het ook!

Om 16.00 uur verzamelden alle kinderen bij de kantine. Allereerst werden de regels uitgelegd, kreeg iedereen volgens kamptraditie een nummer en werd het verzamellied bekend gemaakt (country roads!). Vervolgens was het tijd voor het eerste spel: korfslagbal. Kampkok Kris had ondertussen een overheerlijke maaltijd bereid, waar alle kinderen en leiding ’s avonds van hebben genoten. Na het eten werden er liedjes uit het mini-liedjesboek gezongen. Er was even wat vrije tijd om zelf te spelen en vervolgens was het tijd om alle bedden klaar te leggen. Daarna stond het volgende spel op het programma: het dierengeluidenspel! De kinderen moesten Joshi de aap, Michael de hond, Niek de leeuw, Pascal de kat en Jonathan de papegaai vinden op het veld, terwijl Kris de jager ook op het veld rondliep. Best een spannend spel zo in het donker! Na dit spel kregen alle kinderen een kopje thee met een zakje chips en toen was het bedtijd. Alleen voor de B was het nog geen bedtijd, zij deden ’s avonds nog wat spellen (en zij speelden om 06:00 uur ’s ochtends ook alweer het postbodespel).

Op zondag werden alle kinderen gewekt door het fijne geluid van deksels. Tijd om op te staan, bedden op te ruimen en te ontbijten! Na het ontbijt werden wederom liedjes gezongen en werd er bekend gemaakt wie de gele trui mocht gaan dragen: Ruben was de slijmbal van het afterkamp! Toen was het tijd om het viezevoetenspel te spelen. Na dit leuke spel was het tijd voor de slotactiviteit: de sponsorloop! Wat hebben alle kinderen goed hun best gedaan en wat zijn er veel rondjes gelopen (ondanks de regen). De winnaars worden binnenkort bekend geweest. Na de sponsorloop zat het leuke weekend er dan echt op.

Er zijn ook een hoop foto’s gemaakt, deze kan je vinden in het Album. Als er foto's van jou of jouw kind online staan waarvan je wilt dat deze weer verwijderd worden, laat dit dan weten aan redactie@dubbelzes.net, dan worden deze zo snel mogelijk verwijderd.

Vond jij dit weekend nou onwijs leuk? Houd dan de eerste week van de zomervakantie vrij, want dan vindt het echte kamp plaats!

Wij willen alle kinderen bedanken voor dit onwijs gezellige weekend. Wij vonden het een feestje en zien jullie graag weer bij de volgende activiteit!

 

Groetjes van de AC