Wedstrijdverslag Dubbel Zes D2- HKV/Ons Eibernest D2

Afgelopen zaterdag stond het complete (!) team van D2 weer te trappelen voor de eerste wedstrijd na de kerstvakantie. Vol goede moed  begonnen ze aan de wedstrijd tegen HKV- ons Eibernest in de grote zaal aan de Gaslaan. 

De gemeente was ‘vergeten de horeca te regelen’, dus de ouders… die hadden wat te mopperen over het gebrek aan cafeïne. Gelukkig hoefden zij zelf alleen maar aan te moedigen en niet te spelen.

De eerste helft begon met afwisselend balbezit tussen beide teams, echter HKV had na enkele minuten al een paar keer een mooie kans op scoren doordat zij veel korte ballen overspeelden naar elkaar. Overigens bleek de paal daar niet tegen bestand, want die viel op een onbewaakt moment (bijna) om; gelukkig werd niemand geraakt. De stand bleef nog even op 0-0, echter na 5 minuten was het toch een keer raak voor het Ooievaarsnest. Binck deed een goede poging tot gelijkmaking, helaas zonder resultaat. Dubbelzes verdedigde toch wel sterk in de eerste minuten; Robyn had een tegenspeler die een kop groter was dan zijzelf, maar ze liet zich niet van de wijs brengen en wachtte steeds rustig tot zij veilig de bal kon doorspelen.

Na een fout van de tegenstander (voet over de middellijn) kreeg D6 een vrije bal, helaas raakten zij de bal alweer snel kwijt en er viel  een 2e doelpunt na 10 minuten voor HKV. Hierna probeerden zowel Linde als Kilian met meerdere mooie afstandsworpen te scoren- het mocht helaas niet baten. Bij de wissel van kant kwam Anouk er in voor Linde. Ruben, Mike, Ayden en Robyn pakten het spel weer stevig op door meer en vlot over te spelen. Toch, na balverlies werd er een 3e punt gescoord door HKV, en na weer een paar minuten een 4e. Robyn en Mike deden weer verschillende mooie worpen richting de korf; de oh’s en ah’s van de ouders en ander publiek waren niet van de lucht! Maar de bal weigerde de korf in te gaan. Ook HKV scoorde niet opnieuw ondanks meerdere kansen.

Dubbelzes verloor in de loop van de eerste helft de bal sneller dan ze wilden. Het 5e doelpunt voor HKV viel enkele minuten voor de rust; de ouders van Dubbelzes vonden dat het een verdedigd schot was; de scheidsrechter niet. Tja, de ouders hadden geen koffie op dus wie zal het zeggen….?. Maar Dubbelzes gaf niet op. Ayden liep goed vrij, en stille kracht Kylian zat vol energie en onderschepte veel ballen van de tegenstander. En toen…scoorde Robyn vlak voor rust een mooi punt, wel verdiend voor Dubbelzes! Helaas pakte HKV vlak erna nog een 6e punt, en ging men de rust in met 1-6.

In de tweede helft had Dubbelzes weer frisse moed en gingen ze stevig het spel in. Ruben werd gewisseld voor Linde en later in het spel Kilian voor Ruben. De rust had Dubbelzes goed gedaan; de tactiek was duidelijk opgefrist en het tempo lag weer veel hoger dan voor de rust.  Ze kregen meer balbezit  en speelden snel en vlot over. Mike ving de bal goed af van de tegenspelers, Linde verdedigde zich vol verve tegenover haar sterke ‘mannetje’, Binck, Kylian en Anouk schoten veel mooie korte ballen naar elkaar, en ook Teije liep heel goed vrij. Het bleef spannend, er waren veel kansen, ja  heel, heel, héél veel hele mooie worpen op de korf die allemaal net-net-nét mis waren! (En het rake schot van Linde was verdedigd, dus afgekeurd). De behoefte aan koffie groeide bij de ouders met de minuut. Ayden, Mike, Linde en Robyn, alle vier hebben ze de laatste minuten hun uiterste best gedaan met heel veel ballen richting de korf. Echter de druk van de stand op het scorebord leek zwaar te wegen. Ook HKV had veel kansen, en die werden helaas vaker benut dan bij Dubbelzes. De stand kroop langzaam op naar 1-10 voor HKV.  Geen overwinning voor Dubbelzes, maar we kunnen zeggen dat ze na de kerst toch hun uiterste best hebben gedaan; ze hebben gestreden tot de laatste minuut en daar mogen ze trots op zijn.

 

Nienke de Graauw