Wedstrijdverslag Dubbel Zes E2 – LYNX E1

Afgelopen zaterdag speelde de E2 de eerste wedstrijd van 2020. De E2 doet het, na het kampioenschap op het veld, ook in de zaal erg goed. Er werden al twee wedstrijden gewonnen, maar helaas ook één verloren. Waar zit het ‘m in dat de E2 het zo goed doet?

Allereerst bestaat de E2 uit een team met meiden die allemaal het spelletje al goed begrijpen en snel dingen oppakken. Daarnaast noemen wij ze ook wel eens “pitbulls”, want als er bijvoorbeeld een bal wegrolt, maakt het niet uit wat eromheen gebeurt, maar gaan de meiden voor de bal. Heel handig in de wedstrijden! ;) Maar er is nog iets waarvan wij denken dat ook heel belangrijk is. De E2 is sinds het begin van het veldseizoen in 2019 namelijk nog maar één training en één wedstrijd incompleet geweest. Zo weinig afmeldingen zegt veel over de meiden, maar ook hun ouders. Helemaal super dat er zoveel enthousiasme binnen deze ploeg is! Door vrijwel elke training en wedstrijd compleet te zijn, worden alle meiden iedere week weer beter. Wij zijn als trainers dus heel trots op dit team!

Maar nu naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. LYNX E1 was de tegenstander. Zij stonden onderaan, maar dat betekent natuurlijk niets. Volle bak er dus weer tegenaan! In de eerste 10 minuten had de E2 al veel balbezit. Hierbij werden er ook veel kansen gecreëerd en Linde was de eerste die een doelpunt wist te maken. 1-0! LYNX kwam bijna niet tot aanvallen toe terwijl wij goed door bleven spelen. Het was Alana die de 2-0 voor Dubbel Zes maakte. Vervolgens kreeg Roos veel kansen, want haar tegenstander stond vaak aan de andere kant van het veld. Uiteindelijk gingen de doelpunten vallen, want Roos scoorde er wel twee! De stand was inmiddels 4-0. In de tweede 10 minuten wist Liz ook een mooi doelpunt te maken en zo zette zij de stand op 5-0. Het doelpunt werd goed gevierd, maar toen vergaten we wel even dat we direct weer terug naar onze tegenstander moesten.. LYNX scoorde zijn eerste doelpunt, 5-1. Met deze stand gingen we de rust in. Aan de hand van de doppers werd uitgelegd hoe de E2’ers nog beter vrij konden lopen. Met de boodschap om goed proberen te kijken waar je tegenstander staat ging de tweede helft van start. Roos bleef veel kansen creëren en scoorde er wederom twee. 7-1! Ook Rosemin wist na al heel vaak de bal goed afvangen ook een mooi doelpunt te maken, 8-1. In de mini tactiekbespreking tussen de derde en vierde 10 minuten werd afgesproken dat we gingen proberen de 10 te halen. Nou, dat is gelukt! Liz en Alana scoorden nog waardoor de stand op 10-1 kwam te staan. LYNX wist net voor het einde van de wedstrijd ook nog een keertje te scoren, waardoor de eindstand 10-2 werd.

Alle meiden van de E2 hebben deze wedstrijd dus gescoord. Dit laat mooi zien hoe goed ze allemaal kunnen aanvallen en kansen kunnen creëren. Super goed gedaan toppertjes!

Volgende week spelen wij tegen Fortuna, zij staan nu op de eerste plek. Dat gaat vast heel spannend worden, maar wij hebben er alle vertrouwen in!

 

Groetjes Romy en Jamey