Wie werken aan de Fusie en wat doen ze allemaal? Deel 1: stuurgroep Fusie

Labels: Fusie

Wat doet de stuurgroep Fusie? Wie zitten er in de werkgroep Nieuw Tenue? Dit en meer trekt de komende weken voorbij in een serie korte portretten. Daarin krijg je een indruk van alle werkgroepen rond de fusie en de mensen die erin zitten. We starten met: de stuurgroep Fusie. Aan het woord: Bart Klijn en Shirley Uitte de Willige.

Bart Klijn zat al in het bestuur van Dubbel Zes en Shirley Uitte de Willige is secretaris in het bestuur van KV Futura. Via die weg kwamen ze automatisch terecht in de stuurgroep Fusie toen het besluit viel om samen te gaan.  De stuurgroep bestaat uit bestuursleden, van elke vereniging twee personen: Siro Otten (voorzitter a.i. KV Futura), Robert Lintjes (Voorzitter Dubbel Zes), Shirley Uitte de Willige en Bart Klijn. (Op de foto is Steef van der Boom aangeschoven, adviseur vanuit de Gemeente Den Haag die de stuurgroep adviseert.)

1 + 1 = 3
Bart: “De stuurgroep probeert de fusie in goede banen te leiden en zo veel mogelijk leden te betrekken en iedereen tijdig te informeren. Het uitgangspunt is dat we op het Stokroosveld gezellig en uitdagend kunnen blijven korfballen en dat de fusie 1 + 1 = 3 wordt. Dat we er dus sterker van worden. Het gehele fusie-proces steken we positief in, met als doel op 1 juli 2020 officieël een nieuwe vereniging te hebben. Daarbij hebben we hulp nodig van de leden. Vooral omdat we het allemaal best snel willen realiseren.”

Naast de stuurgroep zijn er inmiddels zes werkgroepen gevormd. Op dit moment komt de stuurgroep bijna wekelijks bijeen. De komende maanden schuiven daar altijd 1 of 2 werkgroepen bij aan.  De stuurgroep bespreekt met hen wat er te doen is, wat de prioriteiten zijn, hoe het gaat en bespreekt met hen ook de resultaten van de enquête die gehouden werd onder de leden en betrokkenen.

Plezier van samenwerking
Zowel Bart als Shirley hebben plezier in dit avontuur van de verenigingen waar ze beide al lang bij betrokken zijn. “Dat we bouwen aan een nieuwe vereniging, vind ik het mooist, zegt Bart. De betrokkenheid van de leden om mee te denken maakt me blij. Dat de selectie het weer naar hun zin heeft en de B teams het goed doen. Die dingen smaken naar meer samenwerking en groei met elkaar.”

Shirley vult aan: “Ik ben heel gemotiveerd om bij te dragen aan het behoud van korfbal op het Stokroosveld. Futura en korfbal hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn jeugd, daarna en nu nog. Dat wil ik anderen ook graag bieden.” 

Het gaat heel voorspoedig, ook al zijn er ook hobbels en blijft het veel werk in een korte tijd. Shirley: “Het blijft lastig om de kern van bekende vrijwilligers iets groter te maken. Om meer mensen te krijgen die iets willen doen voor de nieuwe vereniging. Ik hoop dat dat dit voorjaar nog wel gaat groeien. Daar gaan we ons best voor doen!”

Zowel Shirley als Bart kijken uit naar de toekomst. Bart: “Ik kijk uit naar het moment dat het gelukt is, dat we een nieuwe naam hebben, gegroeid zijn in het aantal leden, we een nieuwe prachtige kantine hebben, en wie weet in de toekomst ook een eigen sporthal én een buurthuis-functie binnen de wijk.” Shirley heeft een mooie bloeiende sportvereniging voor ogen waar met veel plezier en trots goed wordt gekorfbald. “Een sporthal over twee of drie jaar, ergens op het Stokroosveld, zou natuurlijk helemaal top zijn!”

Naar elkaar toe groeien
Als je zo intensief samenwerkt, groei je ongemerkt al wat naar elkaar toe. Zo ook in de stuurgroep. Bart heeft ontdekt dat er bij Futura ook veel mensen zijn die allemaal met liefde praten over korfbal en graag meedenken over de nieuwe vereniging. Shirley kwam erachter dat de twee verenigingen eigenlijk helemaal niet zo veel van elkaar verschillen. “Het kan niet anders dan dat de fusie een groot succes wordt.”