Geslaagde eerste bijeenkomst met sportpedagoog en jeugdtrainers

Het traject met de sportpedagoog is van start gegaan! Op dinsdag 21 januari kwamen de jeugdtrainers van Dubbel Zes en Futura samen voor de eerste bijeenkomst.

Voorafgaand aan de bijeenkomst was aan de jeugdtrainers gevraagd om een filmpje van het NOC*NSF te kijken over de vier inzichten over trainerschap (voor de geïnteresseerden, het gaat om het volgende filmpje).

De bijeenkomst startte met een leuke opdracht over wat de inzichten precies inhouden. De trainersgroep werd in tweeën opgesplitst en binnen de twee groepen werden ook weer groepjes gemaakt. Ieder groepje kreeg een set met kaartjes en elk kaartje behoorde tot één van de inzichten. Elk groepje moest de kaartjes, met uitspraken als "Ieder kind wordt bij zijn/haar naam genoemd" en "Ik vraag wat de kinderen zelf willen leren op een training" in de juiste hoepel van het juiste inzicht leggen. Vervolgens werd met de sportpedagoog besproken waarom een kaartje bij een bepaald inzicht hoorde.

Daarna was het tijd voor de videofeedback. Met dank aan Rowin, die bij veel teams langs is geweest om trainingen op beeld te zetten, werd er gekeken of de inzichten al zichtbaar waren in de trainingen. Dit was zeker het geval!

Tot slot werd de trainersgroep weer in tweeën opgedeeld. De jeugdtrainers werden gevraagd om zichzelf te beoordelen op de vier inzichten. Wat gaat al goed en wat kan er beter? Daarover gingen de jeugdtrainers met elkaar in gesprek.

Kortom, een leuke en informatieve avond! Wij kijken uit naar het vervolg van dit traject, waarbij de sportpedagoog de jeugdtrainers o.a. individueel komt begeleiden bij trainingen.

De JTC van Dubbel Zes en Futura