Wie werken aan de Fusie en wat doen ze allemaal? Deel 2: Steef van den Boom, Gemeente Den Haag

Labels: Fusie

Wat doen de werkgroepen rond de fusie? En wie helpen er nog meer bij? Dit en meer trekt de komende weken voorbij in een serie korte portretten. Deze week: Steef van den Boom, adviseur sportontwikkeling Gemeente Den Haag.

Steef, je bent al een paar maanden betrokken bij Futura en Dubbel Zes, vanuit de gemeente Den Haag. Stel je even voor!

Wie ben je en wat heb jij met korfbal?
Ik ben Steef van den Boom en als projectmanager via de gemeente Den Haag tijdelijk betrokken om de nieuwe vereniging vorm en inhoud te geven. Ik werk inmiddels 30 jaar in de sport. Opgeleid als gymleraar, later in mijn loopbaan heb ik in verschillende gemeenten gewerkt en bij veel sportverenigingen. Zowel in topsport als de breedtesport. Ik neem deel aan de werkgroep Club van de Toekomst, adviseer de stuurgroep en als dat wenselijk is, help ik de werkgroepen.

Wat valt je tot nu toe op?
Wat me opvalt, is dat er heel veel enthousiaste mensen voor de nieuwe vereniging aan de slag zijn en dat zij ook echt willen dat hun nieuwe club straks staat als een huis, en iedereen zich daar ook thuis voelt. 

Wat vraagt vooral aandacht als je twee sportverenigingen samenvoegt?  
Het is belangrijk dat er draagvlak is onder de leden van beide verenigingen. Daar moet je dus veel aandacht aan besteden. Ook het gezamenlijk organiseren van activiteiten is belangrijk. Op die manier kunnen mensen op informele en gezellige manier naar elkaar toe groeien, langzaam wennen aan de verandering. 

Hoe kan een sportvereniging levensvatbaar blijven? 
Blijf goed naar elkaar luisteren en kijk regelmatig wat er beter kan. Houd ook de ontwikkelingen in de directe omgeving goed in de gaten. Wat zijn de plannen voor de buurt van de gemeente?  Weet wie je buren zijn, zoals scholen of een zorginstelling. Wellicht kan je ergens in samenwerken, zitten daar kansen om als sportvereniging steviger te wortelen in de buurt? Het voert nu nog wat ver wellicht om daar al mee bezig te zijn, maar voor een gezonde lange toekomst is dat wel mijn advies!

Wat is je indruk van hoe Futura en Dubbel Zes het aanpakken? 
Ik zie een zeer gedegen vereniging en professionele aanpak van de mensen die de fusie oppakken. Mooie verdeling in werkgroepen, die uit voldoende deskundige mensen bestaan. Hierdoor kan snel geschakeld worden en is ook snel resultaat zichtbaar.  

Welke tips of adviezen heb je nog voor alle betrokkenen? 
Blijf zoveel mogelijk informatie verstrekken aan de leden, zodat zij zien dat meer mensen een goed gevoel hebben bij de nieuwe vereniging!  Knoop ook eens een praatje aan over de fusie langs de lijn of in de wandelgangen.

Wat kunnen leden het beste doen als zij vragen hebben over de nieuwe verenging?
Ze kunnen contact opnemen met de stuurgroep Fusie, die heeft weer contact met alle werkgroepen en zo komt je vraag altijd terecht bij iemand die een antwoord kan geven. Je kunt je vraag mailen aan secretaris@kvfutura.nl. Shirley Uitte de Willige van de stuurgroep ‘bemant’ deze mailbox en zorgt voor een snel antwoord.