Wedstrijdverslag Avanti D5 - Dubbel Zes D2

In een gezellige sporthal net over de grens van Delfgauw stond een kraker op het programma. De vorige zaalwedstrijd tegen Avanti werd nèt gewonnen, dus dit beloofde een mooie strijd te gaan worden, met kans op punten.

Door de afwezigheid van Anouk, Killian en Maik, waren er invallers nodig om toch nog met 8 spelers te starten. Julia (D1) en Dorian (E1 én broer van Kilian) waren bereid om met ons mee te doen. En ze deden het top!

De vakverdeling was deze keer Binck / Julia / Linde / Teije & Dorian / Ruben / Aidan / Robyn.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Robyn al kon scoren. 1-0, ja dat kon wel wat gaan worden vandaag, als Dubbelzes dit spel kan vasthouden..... Hierop volgde een periode waarin Avanti veel kansen creëerde. Steeds dezelfde speler kwam goed vrij, maar hij was niet zo goed in het afmaken van zijn kansen. Gelukkig werd het eerste kwart van de wedstrijd zonder tegendoelpunt overleefd.

In het tweede kwart ging de strijd gelijk op. Over en weer waren er kansen en mogelijkheden om de score op te schroeven, maar alleen Avanti kon er eentje in de korf krijgen. Dit tot overgrote blijdschap van de in grote getale aanwezige fanbase van Avanti. Best irritant, maar ja onze toeschouwers konden er ook wel wat van.

Dubbelzes liet het zich niet gebeuren dat Avanti op voorsprong zou komen. Linde en Binck hadden blijkbaar samen wat afgesproken, want deze 2 strooide met een-tweetjes en passjes naar elkaar. Daaruit werd ook de 1-2 gescoord door Linde op aangeven van Binck.

Linde scoorde nog een keer in een rommelige fase van Avanti, waarbij ze de bal in de schoot geworpen kreeg. 1-3 was de ruststand.

Avanti haalde na rust een trucje uit wat we al eerder van een andere tegenstander hebben gezien; een sterkere speelster uit een ander team inbrengen om de achterstand weg te poetsen. De truc dreigde inderdaad het gewenste resultaat op te gaan leveren, toen ze al binnen 2 minuten de 2-3 in het mandje legde. Een ongelukkige val van deze speelster zorgde ervoor dat zij niet meer kon doorspelen. Je wenst natuurlijk niemand een blessure toe, maar het was een klein gelukje voor Dubbelzes. Avanti leek wel wat aangeslagen door deze plotselinge tegenvaller en zou niet meer tot scoren komen in dit kwart.

Het laatste kwart begon wat rommelig. Dubbelzes liet zich meeslepen in het spel van Avanti en speelde soms wat te gehaast. Hierdoor leed Dubbelzes af en toe onnodig balverlies. Avanti maakte hier gretig gebruik van en kon weer gelijk maken; 3-3. Dubbelzes ging weer zijn eigen spel spelen en creëerde weer wat kansen. Binck scoorde uit een een-tweetje met Linde de 3-4, maar het bleef reuze spannend. In de laatste minuut maakte Linde een einde aan het verzet van Avanti door haar derde korf van de wedstrijd te maken. De scheidsrechter floot meteen voor het einde van de wedstrijd waardoor het 3-5 bleef. Een mooi resultaat van een erg spannende wedstrijd, waarin er werd genoten van strijd, felheid en honger naar de bal. Jullie gaan als team vooruit en dat is erg leuk en goed om te zien.

Julia en Dorian; bedankt voor het invallen! We zullen jullie nog vaker nodig hebben dit seizoen….

De volgende wedstrijd zal worden beschreven worden door verslaggever Marco!

 

Groet Alex, de vader van Binck