Wie doet wat rond de fusie? Deel 3: de werkgroep Nieuw tenue, kleuren en logo

Labels: Fusie

In gesprek met Jerney de Jong en Hanneke Grolman.


 

Voordat we inzoomen op wat jullie doen…. Hoe staat het met de inzendingen voor een nieuwe naam?!
We hebben 172 namen binnen gekregen van 58 inzenders. Op 14 maart wordt een shortlist bekend gemaakt en daar kan iedereen op stemmen. Eind maart maken we dan de nieuwe naam bekend!

Wat doet jullie werkgroep allemaal?
Onze werkgroep zorgt ervoor dat er een nieuwe naam, logo en tenue gekozen kan worden. Dat doen we ook in die volgorde. Eerst de naam en de kleuren, dat leidt tot een logo en dan volgt pas het tenue. We hebben een proces bedacht hoe we dit het beste kunnen doen. We betrekken daar zoveel mogelijk de leden en andere betrokkenen bij.

Wie zitten er in de werkgroep?
Onze werkgroep bestaat uit een mix van spelers, ouders en betrokkenen van Dubbel Zes en Futura: Jerney de Jong (speelster in DZ/Futura 3, coach van de F1 en hoofdleider kamp), Rimmie Meijs-Samson (speelster in het 1e van DZ/Futura tot eind 2019 en valt nu af en toe in in het 3e), Ilonka Schouten (speelster in het 5e van DZ/Futura) Peter Verheul (zit in de KC, gaat over de huisvesting en regelt technische zaken bij Dubbel Zes) en Hanneke Grolman, moeder van Anna Smit uit C1 bij Futura).

Wat is de grootste uitdaging in jullie opdracht?
We hebben het gevoel dat we er met de naam wel uit gaan komen. Samen met de stuurgroep maken we een shortlist uit de 172 ingestuurde namen en uiteindelijk stemmen de leden voor een naam. Het logo en het tenue vinden we nog iets lastiger. Dit hangt ook weer af of we kiezen voor een bestaand shirt (wat DZ en Futura nu hebben) of een op-maat-gemaakt shirt. We beginnen met het kiezen van kleuren, die zijn ook belangrijk voor de nieuwe kantine en website. Alles bij elkaar moet het er al best snel zijn. Hoe we dit precies gaan doen weten we nog niet, daar hebben we het komende tijd over. 

Wat is de volgende stap?
Op 14 maart wordt de shortlist van clubnamen bekend gemaakt, dat weekend kan er gestemd worden. We hopen dan eind maart de nieuwe naam bekend te maken.

Is de historie van de clubs belangrijk in jullie afweging? 
We vinden een frisse start belangrijker dan het behouden van de kleuren en tenues van de huidige verenigingen. Misschien dat de naam uiteindelijk wel iets bevat van beide clubs, maar dat ligt maar net aan de inzendingen. De historie van de clubs is straks vooral terug te vinden in de visie en missie van de nieuwe club die ook steeds meer vorm krijgt.