Wedstrijderslag Dubbel Zes D2 – VEO D2

15 Februari 2020 – Essensteijn - Nadat Google Maps hier en daar een ouder op het verkeerde pad heeft gestuurd is ruim voor aanvang van de wedstrijd het hele team compleet. Vanwege de afwezigheid van Anouk en Robynn valt Dorian weer in vanuit de E1. 

In de vorige wedstrijd had hij al heel goed zijn best gedaan en iedereen is blij dat hij weer kan invallen. Er is helaas geen wissel beschikbaar, dus wordt het weer flink buffelen voor de D2.

De vorige wedstrijd tegen VEO werd met 3-7 verloren. De verwachting is dat het ook nu een flinke uitdaging te worden om van dit team te winnen. Er zijn ook een aantal nieuwe gezichten te zien bij de tegenstander. Midden in het griep seizoen zullen er bij VEO wellicht ook wat invallers zijn.

De Wedstrijd gaat met hoog tempo van start en er wordt over en weer goed verdedigd en aangevallen. VEO zet een mooie aanval op en weet vanuit een doorloop de score te openen. VEO weet ook snel de bal van DZ weer te onderscheppen en kunnen dezelfde aanval nogmaals met succes opzetten. In de eerste helft weet DZ nog wel een keer te scoren; uit de aangeef van Linde doet Killian een mooie doorloop en scoort!

In de tweede helft speelt DZ beter en worden er minder ballen onderschept door de tegenstander. Toch speelt VEO heel sterk en is het erg moeilijk om door hun verdediging heen te breken. Het gaat er af en toe heel stevig aan toe waarbij door DZ goed wordt geprobeerd en opening in de verdediging te vinden/forceren. De scheidsrechter houdt alles goed in de gaten en fluit streng maar rechtvaardig. Uiteindelijk krijgen beide teams een keer een strafworp voor een verkeerde actie van de tegenstander. Beide gaan er niet in. In de tweede helft weet Binck zijn mooie afstand schot van vorige week te herhalen en valt het tweede doelpunt voor DZ.

De eindstand van de wedstrijd is 9-2, VEO was vandaag duidelijk de sterkere partij. Maar de D2 heeft heel goed zijn best gedaan, hebben niet opgegeven en verlaten het veld met opgeheven hoofd. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan en plezier gehad. Dorian was een prima invaller die laat zien dat hij het spelletje al heel goed doorheeft. Hij liep zich goed vrij en kreeg daardoor vaak de bal. Tije speelt iedere wedstrijd ook weer beter en schoot vandaag voor het eerst in een wedstrijd op de korf. En dat was in deze wedstrijd extra lastig door de felle verdediging van VEO.

Samengevat: helaas verloren, maar een prachtige wedstrijd gespeeld!

 

Door Marco en Linde