Wie doet wat rond de fusie? Deel 5: de werkgroep Werving

Labels: Fusie

De werkgroep Werving bestaat uit Maarten Kuif (Dubbel Zes), Elmo Noorlander en Monique van den Berg (beide Futura). Een klein clubje, dus meteen maar de oproep: wie sluit er aan en helpt mee? 

Dat kan je laten weten via secretaris@kvfutura.nl.

Nu al druk bezig
De werkgroep Werving zorgt er voor dat de werving van nieuwe leden gewaarborgd blijft. Daarnaast activeert de werkgroep de huidige leden om mee te helpen met de werving, via vriendjes, buurtgenoten en de school. Dit jaar is er al het een en ander gedaan met Jelmer Knossen van Korfbal Kids op scholen in de buurt en via vriendjes-trainingen. Begin april wordt er weer schoolkorfbal georganiseerd en op 18 mei geeft TEAM NL een training aan onze jeugdteams!

Het werven van leden is niet veel anders dan het was, de fusie heeft daar niet zoveel invloed op.  Het oprichten van de nieuwe vereniging biedt wel nieuwe mogelijkheden. Want er komt immers een nieuwe naam en dat betekent dat er aandacht wordt gegeven aan het promoten, naamsbekendheid vergroten e.d. Dat kan ook weer tot nieuwe leden leiden.

8 tot 10 nieuwe kangoeroes per jaar
Het doel van de werkgroep is zoveel mogelijk nieuwe korfballertjes op het stokroosveld te krijgen. Dit zal best lastig zijn omdat kinderen in Den Haag uit veel sportverenigingen kunnen kiezen, in een straal van een paar kilometer van het Stokroosveld zitten ook meerder verenigingen zoals ALO, Achilles en Die Haghe. Dat maakt de werving wel lastig, er zijn meer vissers in dezelfde vijver. Het doel op de korte termijn is om 2 nieuwe F teams te starten, daarvoor moet de aanwas onderin bij de kangoeroes en F-jes veel aandacht hebben. Daarvoor zijn 8 tot 10 nieuwe kangoeroes per jaar nodig.

Vertrouwen en geduld
Hoewel de uitdaging groot is, blijft werkgroep optimistisch en positief. De hulp van Korfbal Kids of KNKV helpt maar ook geduld hebben en vertrouwen houden. Actief naar buiten treden is een must en wellicht geeft de fusie daar een goede impuls aan. Zijn mensen eenmaal geïnteresseerd, dan is veel winst te boeken in een warm welkom en goede begeleiding binnen de club.

Via-via werkt het best
De werkgroep benadert anderen op projectbasis om te helpen en zij hopen ook op veel hulp vanuit de leden. De ouders van huidige jeugdleden zijn misschien wel de belangrijkste schakel bij werving. Zij kunnen vriendjes en buren meenemen van hun kind om deze zo kennis te laten maken met de club en de sport. Ouders als verlengstuk van de werkgroep Werving, dat is de beste werkwijze om het ledenaantal op peil te houden! Een vriendje of kennis meenemen kost vaak veel minder moeite dan vanuit de vereniging zelf in de buurt of op scholen te werven.

Gratis een tijdje meetrainen…

Kinderen die geïnteresseerd zijn mogen altijd een tijdje gratis mee trainen. Zij hoeven niet gelijk lid te worden maar kunnen gewoon een paar keer mee komen doen. Zo is de drempel heel laag voor potentiele nieuwe leden.