De wei in, het veld weer op

Over een paar weekjes is het zover, dan mogen we het veld weer op! De eerste veldtrainingen zullen starten op dinsdag 31 maart. En een paar maanden later is de Fusie tussen Dubbel Zes en Futura een feit. 

Binnen de jeugdcommissie van Dubbel Zes en Futura willen we de veldperiode gebruiken om te werken naar het ritsen van de jeugd in september 2020.

Dit betekent dat we op het veld de ploegen van dezelfde leeftijdscategorie 1x per week met elkaar willen laten trainen. Dus gemixt op hetzelfde uur en dag. Hierdoor leert iedereen elkaar nog beter kennen. Op de andere dag (als er 2x getraind wordt) zullen de kinderen gewoon met het eigen team en trainers trainen. Op de dinsdagen is de Futura kantine geopend. Wel pas nadat de kinderopvang weg is rond 18.30 uur. Tot die tijd mogen we wel het halletje in voor het neerleggen van de spullen en toiletgebruik. Op de vrijdagen is de kantine van Dubbel Zes open. Er kan daar (net als in september/oktober) weer heerlijk gegeten worden door iedereen die zich hiervoor opgeeft op het speciale bord in de Dubbel Zes kantine of via de app. Een enkele ploeg zal op woensdag of donderdag trainen. Ook de kangoeroes van beide verenigingen zullen buiten gezamenlijk blijven trainen op zaterdagochtend. De 1e buitentraining van de kangoeroes is in principe 4 april. Zodra het trainingsschema rond is, zullen we dit op de site plaatsen.

Leuk om te vermelden is dat we op het veld met een nieuw F-team starten. Hierin is plaats voor zowel (nieuwe) Futura als Dubbel Zes kinderen van 5 tot 7 jaar.

Gedurende het veldseizoen zullen er ook nog gemixte activiteiten plaatsvinden om elkaar beter te leren kennen. Feestjes of activiteiten voor de gezelligheid zijn natuurlijk nooit verkeerd. Of dat nou een schutters-paal-toernooi is, een lustrumfeest, een eind- of een fusie feestje… En op maandagavond 18 mei is voor alle jeugd een clinic van het Korfbal Team NL! Hoe vet is dat!

Na de laatste competitiewedstrijden op zaterdag 14 juni, zullen we nog 2 of 3 weken op de dinsdagen met de nieuwe ploegen gaan trainen. Op de vrijdagen zullen er de gezellige maaltijden zijn, maar geen trainingen meer. Op vrijdag 26 juni sluiten we het seizoen af met de BBQ bij Dubbel Zes.

Tot slot proberen we op zaterdag 27 juni een eindtoernooi/3 kamp te organiseren met verenigingen in de buurt. Zo kunnen we met de nieuwe ploegen alvast een fijne start maken.

De afgelopen tijd zijn de leden van de Jeugdtechnische Commissie (JTC) samen met de trainers begonnen om informatie over alle kinderen van beide verenigingen te verzamelen. Het gaat hierbij om leeftijd, vriendjes/vriendinnetjes en korfbalniveau. Dit om uiteindelijk te komen tot een nieuwe evenwichtige ploegsamenstelling in september 2020, waarbij we hopen dat ieder kind met plezier kan blijven korfballen. Een flinke uitdaging, waar we dus ruim de tijd voor nemen.

We hopen dat jullie en de kinderen ook de komende maanden gezellig blijven genieten van het korfballen binnen onze bijna nieuwe vereniging. 

Tot slot: Heb je vragen, schiet ons gerust even aan, graag zelfs!!

 

Gegroet de JTC: Jamey, Lisa, Monique, Sandor, Viktor, Willem Kersten, Willem Kipp en Zweitze

 

PS: Op het veld draag je andere schoenen (kunstgras/noppen): Pas je je schoenen nog??