Naam en kleur voor onze nieuwe club

Labels: Fusie

Het is zover, je kunt gaan stemmen voor een nieuwe naam en de kleur van onze club. Wordt het Alcea, Dunas, Segbroek of Triton?

Het is zover, je kunt gaan stemmen voor een nieuwe naam en de kleur van onze club, hieronder lees je hoe we tot deze keuze zijn gekomen, hoe en tot wanneer je kunt stemmen. 

Naam

De afgelopen weken stond de ideeënbus open voor onze nieuwe naam, daar hebben veel mensen op gereageerd. Er zijn maar liefst 171 namen ingestuurd, een enorme lijst! Dank jullie wel voor alle suggesties, toelichtingen en verrassende invalshoeken. We zijn blij dat er zo veel denkkracht binnen Dubbel Zes en Futura zit.

De werkgroep heeft de namenlijst ontdubbeld, bestaande korfbalnamen eruit gehaald en samengevoegd naar thema: zo zijn er namen rondom de duinen, Latijns/Griekse namen, het Stokroosveld, de wijk, Den Haag, afkortingen, samenvoegingen van Dubbel Zes en Futura en overige namen te onderscheiden. Samen met de stuurgroep is er een keuze gemaakt.

Hierbij zijn we uitgegaan van het volgende: We willen een club met een korte naam, de naam moet uitspreekbaar zijn voor jong en oud en de naam is toekomstvast.
Daarmee is niet gekozen voor een samengestelde naam van beide clubs en ook niet voor een naam die bestaat uit een afkorting of makkelijk een afkorting kan worden.

De vier gekozen namen waar je uit kunt kiezen zijn:
  • Alcea: De Latijnse naam voor de Stokroos, binding met onze locatie aan het Stokroosveld.
  • Dunas: We zijn een vereniging in de buurt van de zee, de naam is kort en krachtig uitspreekbaar, betekent duinen in het Spaans.
  • Segbroek: Het stadsdeel waar we gevestigd zijn, kan helpen bij de werving van nieuwe leden omdat er meer clubs in Segbroek zitten, we liggen naast Segbroek College.
  • Triton: Een Griekse zeegod, krachtige naam, strijdbaar, er zijn meerdere clubs met namen gebaseerd op de Griekse mythologie

Kleur en Tenue

Je kunt gelijkertijd ook kiezen voor de kleur van onze club. Er zijn drie kleurrichtingen om uit te kiezen. Deze zijn als volgt tot stand gekomen, eerst hebben we als werkgroep gekeken welke kleuren de korfbalverenigingen in Den Haag hebben en tegen welke tegenstanders we regelmatig in de poule staan (dus ook buiten Den Haag). De kleuren die veel voorkomen vielen af, dan zijn we moeilijker te onderscheiden en heb je ook altijd uit wedstrijdshirts nodig. De combinatie paars/oranje viel ook af, omdat we net als met de naam een nieuwe uitstraling willen hebben.
Vervolgens hebben we moodboards gemaakt met kleurmogelijkheden en gekeken naar de ervaringen met de huidige tenues.

Er zijn drie kleurrichtingen waar je uit kunt kiezen. De gekozen kleur zal straks verwerkt worden in een logo, shirt, website, inrichting van de kantine, etc.
Voor het rokje/broekje is sowieso voor zwart gekozen.
De keuze is:
  • helder/donkerblauw
  • turquoise/mint
     
  • helder/donkergroen
altijd in combinatie met zwart.

Hoe werkt het?

Van 13 t/m 20 maart kun je stemmen via het stemformulier.

Let op, je mag maar één keer stemmen en we willen graag je naam weten en wat je link is met de club. Dit hebben we nodig om bij een gelijke verdeling de spelersstem zwaarder mee te laten wegen en straks ook de winnaars bekend te maken.

Bekendmaking

De bekendmaking stond gepland voor de laatste zaalwedstrijd van het 1e. Helaas gaat dit niet door vanwege het Coronavirus en zijn we nu op zoek naar een ander geschikt moment! Dit willen we natuurlijk wel op een feestelijke wijze bekend maken.

Werkgroep Naam, Logo & Tenue