Coronavirus en Dubbel Zes – update 24 maart

Gisteren, maandag 23 maart heeft kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verscherpt. Naar aanleiding hiervan heeft het KNKV de volgende richtlijnen aangekondigd.

  1. Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.
  2. Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie (dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling) besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.
  3. KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. We houden jullie op de hoogte.
  4. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

Lees alle updates op de site van het KNKV. Klik hier.

 

Hiermee lijkt er een abrupt einde aan ons korfbalseizoen te zijn gekomen. Het is treurig om te beseffen dat er dit seizoen, met het voorjaar in het vooruitzicht, helemaal geen trainingen of wedstrijden meer zullen zijn en wij elkaar pas weer in juni of juli op het veld zullen ontmoeten. Maar de noodzaak van de maatregelen is evident en we hopen vurig dat de maatregelen effectief zullen zijn. Flatten the curve!

 

Wij wensen een ieder veel sterkte in de periode thuis en we hopen iedereen weer in goede gezondheid terug te zien!

 

Het bestuur