Teamindeling Jeugdteams sv Dunas

Zoals elk jaar wordt in het voorjaar de nieuwe teamindeling bekend gemaakt. Dat doen we meestal in gesprek met elkaar op de vereniging. Dat gaat nu niet vanwege de corona-crisis. En dat is erg jammer, zeker omdat het dit jaar anders dan anders is. 

We voegen immers twee verenigingen samen en er ontstaan nieuwe teams, met kinderen die elkaar nog niet of maar een beetje kennen.

De teamindeling wordt nu alleen via de site bekend gemaakt, dat kan even niet anders. Hieronder leggen we uit hoe we tot deze indeling zijn gekomen, wat de bond daarbij voorschrijft, wat de invloed van corona-maatregelen is op dit proces en hoe we daar mee om zijn gegaan. Dit is best een spannend moment en als jeugdcommissie horen we graag jullie reactie. Ook als er vragen zijn, teleurstelling of een andere reden die om contact vraagt. Onderaan vind je onze contactgegevens. We nemen jullie eerst even mee in ons denk- en werkproces.

Van inventarisatie naar teamindeling
Het is zonder meer een uitzonderlijke tijd. Door het coronavirus hebben we elkaar een tijd niet gezien. Er kon immers lang niet getraind worden en er waren geen wedstrijden. De jeugdcommissie was van plan in het voorjaarsseizoen de teams van beide verenigingen met elkaar te laten trainen. Op die manier kon iedereen elkaar ( beter) leren kennen en dat was fijn geweest in aanloop naar de samenvoeging van onze beide verenigingen en het vormen van nieuwe teams. Gelukkig is dat plan niet helemaal in het water gevallen. Vanaf begin mei konden we weer het veld op! Elkaar leren kennen gaat dus lukken, al is het wat op afstand.

Nog meer dan in andere jaren hebben we als nieuwe, samengestelde jeugdcommissie veel tijd en denkwerk gestoken om tot nieuwe teams te komen, 16 in totaal! Er is veel overleg geweest, vooral met de trainers. Op die manier  hebben we een goed beeld gekregen van alle kinderen, konden we een inventarisatie maken van vriendjes/vriendinnetjes, persoonlijke ontwikkeling en korfbalkwaliteiten. Zowel Futura als Dubbel Zes waren hier in de zaalperiode al mee gestart. Toen we als jeugdcommissies begin dit jaar om de tafel gingen, konden we elkaar al een goed beeld geven van de korfbalkwaliteiten en wensen van onze jeugdleden.

Regels van de korfbalbond bij teamsamenstelling
Bij de teamsamenstelling hebben we echter ook te maken met regels die vanuit de korfbalbond zijn opgesteld. Zo moeten we rekening houden met de leeftijd van de kinderen op 1 januari 2021 en de gemiddelde leeftijd van het team. Op basis daarvan wordt het team in een bepaalde leeftijdscategorie ingedeeld.

Leeftijds-categorie

Leeftijd

Maximale leeftijd speler

Maximale gemiddelde leeftijd team

Minimaal aantal spelers in team

A

16-18 jaar

19 jaar

18.0 jaar

8

B

14-15 jaar

16 jaar

15.0 jaar

8

C

12-13 jaar

14 jaar

13.0 jaar

8

D

10-11 jaar

12 jaar

11.0 jaar

8

E

8-9 jaar

10 jaar

9.0 jaar

4

F

6-7 jaar

8 jaar

7.0 jaar

4

Bijvoorbeeld: een speler die op 1 januari 2021 de leeftijd van 12 jaar heeft, behoort tot de leeftijdscategorie C. Hij/zij kan echter ook in de D categorie spelen, mits daar een speler van maximaal 10 jaar bij staat, zodat de gemiddelde leeftijd van het team niet boven de 11 uitkomt. Als het gemiddelde van het team wel boven de 11.0 uitkomt, dan moet het hele team naar de C-categorie.

De leeftijd is dus erg belangrijk bij het maken van de indeling. We willen zoveel mogelijk kinderen in de leeftijdscategorie laten spelen, waar zij op basis van hun leeftijd in thuis horen. Zo voorkomen we dat ze tegen veel oudere tegenstanders komen te spelen. En zorgen we er voor dat de teams meerdere seizoenen in de dezelfde samenstelling kunnen blijven spelen.

De uiteindelijke indeling: 16 teams met ruim 130 leden
We hebben ruim 130 jeugdleden verdeeld over 16 teams: 2 A-teams, 2 B-teams, 3 C-teams, 4 D-teams, 3 E-teams en 2 F-teams. We hebben bij indeling ook de kernwaarden van onze nieuwe club voor ogen gehouden, ‘Plezier, Leren  & Presteren’. Er is nadrukkelijk gekeken naar zowel vriendjes/vriendinnetjes als de algemene ontwikkeling van het kind en de korfbalkwaliteiten. Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe belangrijker de korfbalkwaliteiten zijn bij het indelen. We zijn als vereniging ook ambitieus en daarnaast willen we de meer gedreven en getalenteerde spelers in die leeftijd graag uitdagen en behouden.

Bijna alle teams van trainers voorzien
Bij de opstelling staan ook de trainers genoemd voor zover we daar zeker van zijn. Bijna alle teams zijn voorzien van een trainer. Dat is ook geen makkelijke klus geweest. Voor de openstaande plekken zijn we nog hard op zoek.

Neem gerust contact op
Zoals gezegd, de indeling is dit jaar best een hele klus geweest. We hebben naast alle voorwaarden van de bond, zo goed mogelijk naar je/jullie kind gekeken en hopen dat hij/zij het naar zijn/haar zin zal krijgen in het nieuwe team. Mocht je behoefte hebben aan uitleg of een gesprek, omdat wij toch iets over het hoofd hebben gezien of als je/jullie kind erg teleurgesteld is, neem dan zeker contact met ons op. Vertel ons wat er dwars zit en dan kijken we gezamenlijk of we een oplossing kunnen bedenken. Want plezier staat niet voor niets voorop in ons motto.

We moeten ook eerlijk zijn. Het lukt nooit om iedereen 100% blij te maken, dat ervaren we elk jaar en dat is niet anders. We hebben ook de ervaring dat het in zo’n situatie helpt je/jullie kind aan te moedigen het wel te gaan proberen. Het kan heel goed zijn dat na een paar keer trainen er onverwacht toch meer plezier ontstaat dan op voorhand gedacht.

 Als je vragen hebt of wilt spreken over de teamindeling, kun je bellen met Monique van den Berg (06 13050550), Willem Kersten (06 46207423) of Zweitze Hofma (06 41806131). Dat mag natuurlijk ook als je/jullie kind heel blij is met zijn of haar nieuwe team!

Met vriendelijke groet,

De jeugdtechnische commissie van S.V. Dunas

Monique van den Berg, Cyril van Es, Zweitze Hofma, Lisa van der Geugten, Viktor de Groot, Willem Kersten, Willem Kipp, Jamey Lintjes, Sandor Post.

De Teamindeling

A1; Trainers George Monkou & Arthur den Ouden

Milou van Deventer

Olivier Oudsen

Jasmijn Zuiderwijk 

 

Thijmen de Boer

Annabel Vink

Yesse Monkou

Eline Kersten

Jonathan Hermanie

 Joy Taal

Hugo Verhaar

 
 

A2; Trainers Elmo Noorlander, Dyon Verduyn Lunel & Niek van Delft

Abigail Pereira

Ruben Gravekamp

Abigail Mills Ayala 

 

Sebastian van der Wilk-Koemans

Jente Schmieman

Matthew Noteboom

Jacha Eras

Sjoerd Schmieman

Tristan van der Poll

Quinten Bluemink

 
 

B1; Trainers Kevin Harteveld & Victor de Niet

Maite Wolters

Jesper Tersmette

Celeste Klijn

Quinten Taal

Jasmijn de Bruijn 

 

Marijn Westerman

Amélie de Groot

Jens Noteboom

Jennifer Verhaar

Sam van Dijk

 
 

B2; Trainers Joshi Lintjes & Vincent den Dulk

Emma van der Poll 

 

Iwan van Velden

Jazz Bekker

Renzo Tersmette

Alice Steg

Billy Roos van Raadshooven

Lucie van Acker

Anna Smit

 
 

C1; Trainers nog onbekend

Sara Groenewegen 

 

Rutger Weeber

Eva Post

Sebastian Hermanie

Leonore de Groot

Bram van den Berg

Daila Hofma

Edouard Vink

Merel Nijboer

Rosa van den Hondel 

 
 

  

C2; Trainers Yeshe de Bos & Nima de Bos

Emma Prgin

Thomas Richter

Cecile Potharst

Jelle Otten

Lorena Potharst

Doeke Savenije

Imke Otten

Giovanni Simon

Kiara van der Meer 

Liene Schofaerts

 
 

C3; Trainers Maarten Kuif & Ly Le

Julia de Vries

Collin Slabbekoorn

Elisa Bilak

Cairo da Silva Sales

Lois Noteboom

Jedidja Schonewille

Fleur van Rijn

Juul van Deursen

Xuca den Haan

Amy Letterie

 
 

D1; Trainers Mariëlle van Dijk & Hans van Zweden (alleen coachen)

Linde van Velzen

 

Kilian Wessel

Robynn Schmid

Jessie Strang

Vlinder van Zweden 

Keano Strang

Roos van den Berg

Mels Exelmans

Annabel Berg

Marin David

 
 

D2; Trainers Willem Kipp, Quinten Bluemink & Hugo Verhaar

Amber Martijn

Quinten Heppener

Babiche Martijn

Ruben Post

Fréderique Oudsen

Binck Rotteveel

Zoë Schmit

Maik van der Weel

Anouk Marinus

Isabelle Zuurmond

 
 

D3; Trainers Lisa van der Geugten, Chayenne Roos & Iris Nijboer

Samé van der Kamp

Sem Buitenhuis

Jenna Korbijn

Kalle Savenije

Anna Prgin

Jelle Taal

Alana Regan

Elias Wakum

Linde Wijnterp

 

 

D4; Trainers Olivier Oudsen & Ruben Gravekamp

Tamara Frensch-Honshorst

Teije Matla

Jazlyn de Wild

Xavier van Delft

Elyse Zonneveld

Jesper Jungschläger

Lena de Jong

Aidan Pereira

 

Mirza Coucou

 
 

E1; Trainers Milou van Deventer & Jasmijn Zuiderwijk

Liz Leferink

Dorian Wessel

Rosemin Bouma

Beau Schmit

Roos van den Engel

Benthe Otten

 
 

E2; Trainers Richard Mafficioli del Castelletto & Yesse Monkou & Sam van Dijk

Gioia Waaijer

Yara Langeveld

Esmé Meijer

Lotte Mafficioli del Castelletto

Tessa Mafficioli del Castelletto

Dani Verhoeks

Liz Woezik

 
 

E3; Trainers Sjoerd Schmieman, Jacha Eras & Jerney de Jong

Rosa Krueger

Olivier Krabbendam

Kyra Landa

Luc Vrolijk

Thijs Verheul

 
 

F1; Trainers Eline Kersten & Annabel Vink

Isa Kappert

Brian Frensch

Anna Vollenbroek

Boaz Buitenhuis

Isa Vroegindeweij

 
 

F2; Trainers Kyra Lintjes & Jamey Lintjes

Saar Muijs

Ardil Yurtsever

Kathleen Masschelein

Gijs Timmer

 

 

TOT SLOT: vanaf 1 Juni willen we gaan trainen in de nieuwe samenstelling, met de nieuwe trainers. Hiervoor volgt komende week een nieuw trainingsschema! We blijven trainen tot en met vrijdag 3 juli.