Vrijblijvend meetrainen en aanmelden

Korfballen bij Dubbel Zes is voor jong en oud een leuke en ontspannende bezigheid. Dubbel Zes is een relatief kleine, maar mede daardoor één van de gezelligste verenigingen van Den Haag, waar jong en oud met veel plezier hun wedstrijden spelen, trainen en deelnemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Korfbal is de enige teamsport ter wereld waarin mannen en vrouwen, jongens en meisjes gezamenlijk in één team spelen. Een team bestaat in de meeste leeftijdscategorieën uit 4 spelers en 4 speelsters. Korfbal kent twee competities. Een veldcompetitie in het voorjaar en najaar en een zaalcompetitie in de wintermaanden. Daarnaast is korfbal door de combinatie van grove motoriek (lopen, rennen) en fijne motoriek (gooien, vangen) een zeer geschikte sport voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Het is niet voor niets dat fysiotherapeuten korfbal aanraden. Het gemengde karakter van de sport zorgt voor een cultuur waarin jongens en meisjes op een leuke en goede manier met elkaar om leren gaan.

Dubbel Zes bestaat sinds 1966 en is nog steeds een gezellige en gezonde vereniging. De onderlinge betrokkenheid van de leden is groot. Teams komen bij elkaars wedstrijden kijken en trainingen worden zelden gemist. Naast hun inspanningen op de velden is een groot aantal vrijwilligers actief bij het runnen van de club. Ook vragen wij ouders hun steentje bij te dragen aan vrijwilligerstaken.

Naast het korfballen worden er bij Dubbel Zes ieder jaar weer een heel aantal verschillende activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de familiedag, de playbackshow, het schutterstoernooi, feestavonden, de Grote Clubactie en nog veel meer. In de eerste week van de zomervakantie (basisscholen) organiseren wij voor alle jeugd het jaarlijkse zomerkamp. Voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar.

Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen lid worden bij Dubbel Zes. De allerjongste jeugd traint op zaterdag bij de Kangoeroe Klup. Vanaf ongeveer 6 jaar worden de kinderen ingedeeld in een F-ploeg en kunnen zij ook wedstrijden gaan spelen. Er wordt dan getraind op een doordeweekse dag en de wedstrijden worden gespeeld op zaterdag.

Ook als je nog geen lid bent, mag je altijd vrijblijvend een aantal keer meetrainen of deelnemen aan de activiteiten. Besluit je daarna lid te worden van Dubbel Zes, dan kan je hieronder het aanmeldingsformulier downloaden. Natuurlijk hebben wij deze formulieren ook in onze kantine liggen. Om wedstrijden te spelen moeten wij een spelerskaart aanmaken. Hiervoor hebben wij een pasfoto nodig.

Voor vragen kan je terecht bij ons bestuurslid (Jeugd-)technische zaken: Willem Kersten (06-46 20 74 23 / willem.kersten@dubbelzes.net)

 Al onze jeugdtrainers, kampleiders en andere vrijwilligers die met onze jeugdleden werken, beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).