Kangoeroe Klup

Voor de allerjongste jeugd bij Dubbel Zes is er iedere zaterdagochtend de Kangoeroe Klup. Onder leiding van onze enthousiaste en gediplomeerde Kangoeroetrainers Maarten, Marit en Jeroen leren de kinderen van 3 t/m 6 jaar op spelender wijze samenwerken, samen spelen en de eerste beginselen van het korfbalspel.

Wat is de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup bij Dubbel Zes is er voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Bij de Kangoeroe Klup maken de kinderen kennis met leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen die speciaal voor kinderen van deze leeftijd zijn ontwikkeld. Door onze vier trainers wordt er in de stijl van de Kangoeroe Klup training gegeven. Dat betekent dat de trainingen iedere week een thema hebben waarin de diverse spelletjes met veel fantasie worden 'verpakt', zodat dit naadloos aansluit bij de belevingswereld van deze jonge kinderen.

SuccesbelevingPositief Coachen
Bij Dubbel Zes wordt er training gegeven volgens het principe van Positief Coachen. Door vooral te letten op en aandacht te geven aan wat de kinderen goed doen, stijgt het plezier en zelfvertrouwen, en daarmee automatisch de prestatie. Daarnaast staat succesbeleving tijdens de trainingen centraal. Als iets niet lukt, wordt het spel of de oefening zo aangepast dat ieder kind hier een leuk en prettig gevoel aan overhoudt. 

ScoroDubbel Zes richt zich op de jeugd
Al jaren bouwt korfbalvereniging Dubbel Zes aan een basis, die erop gericht is dat jonge leden zich snel thuis voelen. Het gevolg hiervan is dat alle jeugd van jong tot oud graag op de club komt en iedereen elkaar kent. Hierdoor heerst er een leuke gezellige sfeer, waarbij iedereen graag bereid is een bijdrage te leveren voor de vereniging. Om die reden past de Kangoeroe Klup prima bij Dubbel Zes.

Loopoefeningen, maar dan leukEr zijn al vier leden: de Kangoeroes Scoro, Jumper, Funny en Spurt
De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Daarnaast hebben wij wekelijks een groep van tussen de 7 en 10 enthousiaste kinderen die het iedere week weer ontzettend leuk vinden om te komen. Kinderen die zich bij Dubbel Zes opgeven als lid van de Kangoeroe Klup krijgen automatisch het mooie Kangoeroe Klup t-shirt cadeau.

FunnyNatuurlijk zijn alle kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar van harte welkom om eens bij de Kangoeroe Klup mee te komen trainen. Kinderen kunnen geheel vrijblijvend één of meerdere keren meedoen om te kijken of zij het leuk vinden. Wanneer uw kind een keer wilt meetrainen kunt u het beste even contact opnemen met Maarten Kuif. Dan houden wij rekening met uw komst en die van uw zoon of dochter.

Onze kangoeroes trainen iedere zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur op het veld voor onze eigen kantine, en in de winterperiode (november t/m maart) in een dichtbij gelegen zaal in het Segbroekcollege. Zorg wel dat je ongeveer om 10.45 uur aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen. Ouders zijn uiteraard vrij om te blijven kijken naar de trainingen.

JumperIs uw kind tussen de 3 en 7 jaar en zou hij of zij eens willen meedoen?
Dubbel Zes vindt het heel leuk als nieuwe kinderen een keertje mee willen trainen. Jullie zijn dus van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken of de Kangoeroe Klup ook iets voor jullie is. Neem hiervoor contact op met onze Kangoeroetrainer, en bestuurslid jeugdzaken, Maarten Kuif (06-29 375 372). Hij kan u voorzien van alle informatie die u wilt weten. Mailen kan naar maarten.kuif@dubbelzes.net.

SpurtKan je niet wachten tot zaterdag?
De korfbalbond heeft een hele leuke Kangoeroe Klup website waarmee je ook thuis kan Spelen, Bewegen, Kleuren en Luisteren met de Kangoeroe Klup.
Klik hier om direct naar de Kangoeroe Klup Website te gaan.